Vaccination är något som blir allt vanligare bland Stockholmarna. Tillgängligheten har gjort det enklare och många väljer att göra sin vaccination inför utlandsresan på någon av alla de mottagningar som finns i Stockholm.

Den som behöver vaccination i Stockholm har många alternativ att välja mellan. I Stockholm finns mängder med mottagningar för vaccination och det är aldrig långt till närmaste mottagning. Den som vill besöka en vaccinmottagning på lunchrasten ska kunna hitta en i närheten av sin arbetsplats i Stockholm. Den som föredrar att vaccinera sig på vägen hem hittar enkelt en mottagning för vaccination i anslutning till pendeltåg eller tunnelbana. För en person som vill besöka en mottagning för vaccination i Stockholm finns flera alternativ. Antingen kan man boka en tid på nätet eller så kan man gå på drop-in. Tillgängligheten är en av de anledningar till att det är fler som vaccinerar sig idag än förr i tiden.

Vaccination inför resan – enkelt att fixa i Stockholm

Vilka vaccin man behöver inför utlandsresan beror på en mängd saker. Första och främst beror det på var man ska åka. Sedan beror det på vad man ska göra. Det beror även på hur länge man ska stanna. Kort sagt så är det stor skillnad på att vistas i Thailands huvudstad Bangkok en vecka eller att hänga i djungeln i Borneo i en månad. Din vaccination ska anpassas efter just din specifika resplan och därför kan det vara bra att rådfråga en mottagning för vaccination i Stockholm. Dessa är generella riktlinjer:

  1. Vanliga sjukdomar att vaccinera sig för är hepatit A och B.
  2. Det är även vanligt att man behöver en vaccination mot malaria eller gula febern. Vissa länder kräver att man är vaccinerad mot gula febern för att man ska få komma in i landet.
  3. Tyfoid är ett annat vaccin som kan vara aktuellt beroende på hur länge man ska stanna och vad man ska göra.

I Stockholm finns en mottagning för vaccination i alla stadsdelar. Man kan söka på nätet eller leta i sitt lokala område. Många mottagningar för vaccination i Stockholm erbjuder drop-in och ligger i gatuplan, något som gör det enkelt att gå förbi.